Followers

Thursday, July 2, 2015

:: Oatsome Overnight Oat ::


Bismillah. Assalamualaikum.

Hai, tadi ade buat overnight oat. Semalam pun ade buat. Tanya orang nak buat. So refreshing, sedap. Rasenya boleh craving kalau balik UM nanti. This is how oat yang x di overnight lagi. Overnight means simpan ni dalam peti ais satu malam. Bagi ade rasa sejuk. Baru best makan. Kalau tengok dekat facebook dah belambak orang buat and katanya sesuai untuk sahur, yes. Sangat sesuai tapi kalau orang tu suka la nak makan benda camni. Perut melayu katakan.


Resepi khas Alshaqina :

1. All you need only oat (boleh beli yang instant oat meal yang xada flavour). Only RM3.90 for small pack. Boleh la, x perlu banyak2, kalau untuk rasa-rasa. Hehe. (Secawan)

2. Susu segar. (1/2 cawan)

3. Yogurt (apa-apa perisa. Kalau boleh beli yang ada perisa instead of natural, takut nanti x boleh makan plak) (1/2 cawan)

4. Fruit. Anything. I chose grape and red apple. (Ikut suka)

5. Gaulkan semua. Hehe. Siap.


Bahan-bahan basic

Potong buah kecik-kecik 


Nampak sedap!



Potong apple!



Yeay, dah gaul semua ni! Simpan peti ais na. Takkan nak tunjuk jugak kot gambar peti ais. Haha.

Happy ending. Boleh, makan time sahur. Kalau craving2 pon boleh. Kalau saya tak tau la tujuan makan untuk apa, tapi bukan untuk diet. Tapi, bila dah makan ni dah kenyang. Tak rasa nak makan nasi. Aha!

Selamat mencuba!

No comments:

Post a Comment